نشست خبری دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در نشست خبری جشنواره مهر سلامت عنوان کرد:
برگزاری دومین جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت با شعار "هر ایرانی، یک مهرورز سلامت"
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: دومین دوره جشنواره فیلم کوتاه مهرسلامت عمدتا متوجه تبیین موضوع نذر زمان، نذر جان و نذر مال در حوزه سلامت و موضوع نیک اندیشی و تقدیر از جایگاه خیّرین سلامت است.
به گزارش وبدا، دکتر کیانوش جهانپور در نشست خبری دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت که با حضور اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره و در استودیو سلامت وزارت بهداشت به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت نخستین بار در اصفهان در سال 97 و با هدف ارتقای فرهنگ نیکوکاری در حوزه سلامت و پاسداشت و ارج نهادن به جایگاه خیّرین و نیکوکاران حوزه سلامت برگزار شد. بعداز آن مقرر شد که جشنواره دو سال یکبار برگزار شود و دبیرخانه آن نیز کماکان در اصفهان مستقر است. این جشنواره در دوره نخست با مشارکت وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مجمع خیّرین سلامت کشور و مجمع خیّرین استان اصفهان، سازمان صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد که موفقیت آمیز بود و صدها اثر هنری به این جشنواره راه پیدا کرد و بعداز اکران آثار، از برگزیده ها تقدیر شد.
رییس شورای سیاستگذاری دومین جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت افزود: دومین دوره جشنواره عمدتا متوجه تبیین موضوع نذر زمان، نذر جان و نذر مال در حوزه سلامت و موضوع نیک اندیشی و تقدیر از جایگاه خیّرین سلامت است.
دکتر جهانپور با بیان اینکه شعار این دوره از جشنواره "هر ایرانی یک مهرورز سلامت" است، ادامه داد: البته تقارن آن با سالی که از ابتدا تاکنون با پاندمی بیماری کووید19 مقارن شده است، به نهادینه شدن این جشنواره کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: با تمهیدات صورت گرفته آخرین زمان دریافت و ارسال آثار سینمایی تا پایان مرداد ماه خواهد بود و بعد از آن هم چنانچه شرایط یاری کند، در مهر ماه در صورت ایجاد زیرساخت ها و رعایت پروتکل های بهداشتی این جشنواره را برگزار می کنیم. لازم به ذکر است که شعار این جشنواره در فضای مجازی با هشتک #هرایرانی یک مهرورزسلامت، فعالیت می کند.
دکتر جهانپور خاطرنشان کرد: نیکوکاری در حوزه سلامت علاوه براینکه محوریت این جشنواره ملی است، یکی از عناصری است که بیش از پیش در ماه های گذشته وجوه، لزوم و برکات و ثمرات آن را در کشور و در بسیج ملی مقابله با کرونا مشاهده کردیم و البته این موضوع در تمامی ابعاد سلامت قابلیت ارتقا خواهد داشت و امیدواریم که با محوریت نگاه سینمایی، شاعرانه، ادیبانه و هنرمندانه به موضوع نیک اندیشی و مهرورزی در حوزه سلامت، این جشنواره نقطه عطفی باشد تا برای ارتقای سطح مشارکت عمومی و اجتماعی در حوزه سلامت و البته فرهنگسازی و بسط و ترویج فرهنگ نیک اندیشی در حوزه سلامت، گام برداریم.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درخصوص ارائه مشاورههای تخصصی در حوزه سلامت به فیلمسازان، گفت: آثاری که وارد جشنواره می شوند، اگر خود فیلمسازان خواهان مشاوره بوده باشند، مشاوره های لازم به آنها داده شده است. در عین حال آثاری که وارد جشنواره می شود، یکی از مواردی که در داوری های آنها ارائه می شود، بحث های مرتبط و فرآیندهای حوزه سلامت است.
وی گفت: اگر فیلمی از نظر سینمایی و هنری برجستگی داشته باشند، اما قرابتی با سیاست ها و اهداف نظام سلامت و استانداردهای حوزه سلامت نداشته باشند، در لیست آثار برگزیده و در اکران جشنواره قرار نمی گیرد. بنابراین، یکی از فاکتورهایی که در داوری ها اعمال می شود، استاندارد بودن آثار از نظر فرآیندهای حوزه سلامت است.
گفتنی است، جشنواره فیلم کوتاه مهرسلامت با هدف ترویج فرهنگ نیکوکاری و خدمت رسانی در حوزه سلامت، ارتقای نظام سلامت با مشارکت خیّرین و مهرورزان در حوزه های سلامت، ارج نهادن به مقام والای خیراندیشی و مهرورزی در عرصه سلامت، بازنمایی خدمات صورت گرفته توسط خیّرین در زمینه های پیشگیری و سلامت فرد و جامعه و با تشکیل دبیرخانه ای دائمی در ساختمان اهل البیت علیهم السلام کار خود را دنبال می کند. همچنین، دومین دوره این جشنواره در تاریخ 23 تا 26 مهرماه سال جاری در اصفهان برگزار می شود.
هنرمندان حوزه سلامت غریبانه کار میکنند
همچنین سید محمد طباطبایی معاون مشارکت های مردمی، روابط عمومی و اطلاع رسانی مجمع خیرین سلامت کشور در این نشست، اظهار کرد: هنرمندان حوزه سلامت غریبانه کار میکنند و اگر ساماندهی شوند کارهای مثبت و مؤثری را انجام خواهند داد و این جشنواره نیز در راستای تحقق همین هدف بنا نهاده شده است.
وی با اشاره به نقش مثبت مردم در مدیریت بحرانهای مختلف افزود: هر جا مردم به صحنه آمدند موفق شدیم و در حوزه کرونا نیز مردم بودند که اولین قدم را برداشتند و در قم که پیک اول کرونا شروع شد مردم وسایل بهداشتی را گردآوری میکردند و در اختیار مراکز درمانی میگذاشتند.
معاون مشارکت های مردمی، روابط عمومی و اطلاع رسانی مجمع خیرین سلامت کشور اضافه کرد: ۲۷۰ میلیارد تومان در حوزه سخت افزاری سلامت در اوضاع شیوع کرونا از سوی مردم کمک شد که این مبالغ غیر از پویشهایی است که مردم ایجاد میکنند و در این مدت مردم و مجمع خیرین همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت داشتند.
وی ادامه داد: همه مردم و متخصصین کنار هم برای یکدیگر کار میکنند و این جشنواره نیز میتواند کمک بزرگی به حوزه سلامت کشور و جمعآوری کمکها و خیرین در حوزه سلامت باشد.
طباطبایی با بیان اینکه رسالت خبرنگاران در حوزه خیرین و سلامت بسیار سنگین است، تصریح کرد: کار خبرنگاران ارزشمند است و مطمئناً شما با انجام رسالت خود در این کارهای خیر شریک هستید.
کرونا روی روح و روان تأثیرگذار است
همچنین سید مهدی سیدین نیا دبیر جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت در این نشست خبری اظهار کرد: با موضوعی به نام کرونا روبهرو هستیم که درست است به طور مستقیم روی بدن تأثیر میگذارد ولی اثرات روحی و روانی بسیاری دارد و نمیتوان گفت کرونا یک بیماری صرفاً جسمی است.
وی با تشکر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای برگزاری این جشنواره ادامه داد: خوشحالیم که برای وزارت بهداشت موضوع فرهنگ و هنر مهم بوده است و در دوره اول نیز وزارت بهداشت در کنار خیرین بود که این جشنواره را برگزار کردند و حتی وزیر بهداشت وقت هم برای افتتاح این جشنواره در اصفهان حضور پیدا کردند و این نشانه توجه این وزارتخانه به بحث فرهنگ و هنر است.
دبیر جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت با بیان اینکه مجمع خیرین برای برگزاری این جشنواره پیشقدم بوده است، گفت: هر بخشی میتواند اثرگذاری مؤثر را داشته باشد و امیدواریم بخشهای مختلف برای برگزاری دوره دوم جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت کمک کنند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از مشکلات اقتصادی به خاطر مسائل فرهنگی و روانی است و بسیاری از آثاری که در حوزه اقتصادی داریم ریشه فرهنگی دارد.
سیدین نیا با اشاره به نقش مهم رسانهها ادامه داد: همین که یک موضوعی گفته بشود خیلی اثر بخش است و فیلمها در این میان اثرگذاری خیلی بالایی دارند و در اوضاع کرونا همین رسانهها مفهوم رعایت فاصله اجتماعی را نهادینه کردند.
وی گفت: ترکیب عبارتی "فرزند بیشتر زندگی بهتر" در دهه ۶۰ باعث بحران کشور در وضعیت کنونی شده است و این نشان دهنده اهمیت رسانه است و اینقدر این رسانه اثر بخش است که میتواند یک جامعه را دچار بحران کند.
امر خیر مختص متمولین نیست
محمد پسران رزاق، دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت در خصوص هدف برگزاری این جشنواره اظهار کرد: پیوند میان دو امر متعالی هنر و عمل خیر هدف اصلی این جشنواره است.
وی با بیان اینکه انجام عمل خیر مختص متمولین نیست، اضافه کرد: هر ایرانی باید یک قدم کوچک در راستای حفظ سلامت هموطنان خود بردارد که نمونه آن زدن ماسک است که یک عمل خیر در راستای حفظ سلامتی شخص و جامعه است.
دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت با اشاره به تأثیرگذاری سینما در فرهنگ سازی در جامعه تاکید کرد: سینما تأثیرگذارترین رسانه است و محتوا را سریعتر و با کیفیت بیشتر به مردم منتقل میکند و از همین رو باید از پتانسیل این بخش استفاده کرد.
وی تصریح کرد: هنرمندان و فیلمسازان از طریق ساخت فیلم خیرین را به سمت مواردی بردند که در گذشته مورد غفلت بود که این جزء دستاوردهای دوره اول جشنواره بود.
پسران رزاق با بیان اینکه سلامت اجتماعی و روان یکی از محورهای مهم در جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت است، گفت: سلامتی به سلامت جسمی و فیزیکی نیست و فقط این نوع فیلمها نباید دیده شود و در شرایطی به سر میبریم که پرداختن به سلامت روان باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: ادامه دار بودن یک جشنواره به عوامل مختلف بستگی دارد که این حمایتها باید از سوی مسئولین و هنرمندان باشد که در این راستا هنرمندان با ارسال آثار حمایت خوبی از جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت داشتند.
دبیر اجرایی دومین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت با بیان اینکه امیدواریم دوره سوم با برنامهریزی بهتری برگزار شود، اضافه کرد: چنانچه فیلمی به جشنواره ارسال بشود که ساختار مقدماتی یک فیلم را داشته باشد ولو اینکه تصویربرداری آن با موبایل باشد مشکلی برای حضور در جشنواره ندارد، ولی فیلمهای موبایلی شانس بیشتری را در فیلمهای بخش ویژه کرونا دارند.
جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» در دومین دوره برگزاری خود با شعار «هر ایرانی یک مهرورز سلامت» در آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد. این جشنواره شامل بخش های فیلم کوتاه داستانی، مستند، فیلم نامه، و بخش ویژه با موضوع کرونا می باشد.