بابک بهداد: ضبط تصاویر و بهم چسباندن آنها هنر نیست

بابک بهداد: ضبط تصاویر و بهم چسباندن آنها هنر نیست

بابک بهداد عضو هیات‌داوران جشنواره «مهر سلامت» بیان کرد که محتوای فیلم زمانی می‌تواند اثرگذاری داشته باشد که در قالب هنری درستی عرضه شود نه اینکه صرفاً ضبط تصاویر و بهم چسباندن آنها باشد.
بابک بهداد مستندساز و عضو هیات‌داوران جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با اشاره به لزوم برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری موضوع محور به خبرنگار مهر گفت: اهمیت برگزاری این قبیل جشنواره‌ها در نگاه اول به رویکرد آنها مرتبط است.
وی با بیان اینکه هر جشنواره‌ای یک جریان فکری و عملی در جامعه ایجاد می‌کند، افزود: جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» به دلیل موضوع مهمی که به آن می‌پردازد، جشنواره‌ای قابل تأمل است خاصه اینکه تلاش دارد در قالب فیلم کوتاه و مستند، نقش مهمی در آگاهی‌بخشی به جامعه ایجاد کند.
بهداد با اشاره به اهمیت فیلم و سینما در ارائه آموزش‌های لازم و کاربردی به مخاطبان برای بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی، اظهار کرد: خوشبختانه سینمای مستند به عنوان یک هنر مستقل توانسته است پیشروتر از سینمای داستانی در حوزه آموزش عمل کند و علاوه بر آن به کیفیتی در ساخت برسد که در عرصه‌های بین‌المللی نیز حضوری جدی و فعال داشته باشد.
این مستندساز اضافه کرد: گرچه در اغلب جشنواره‌های سینمایی، آثار مستند حضور دارند اما تمرکز جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» روی سینمای مستند و فیلم کوتاه سبب می‌شود این دو گونه از سینما بیشتر رشد کنند. از سوی دیگر، موضوع سلامت که در این جشنواره به عنوان محور اصلی مورد توجه است، از دغدغه‌های مهم فیلمسازان این نوع از سینماست.
عضو هیات‌داوران جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» تأکید کرد: این جشنواره بر مبنای یکی از نیازهای واقعی و اصیل جامعه انسانی بنا شده و تلاش دارد با استفاده از ظرفیت خیرین نقش خود را در بازتعریف مفهوم سلامت، تبیین ابعاد گسترده آن و ارتقای کیفی زندگی فردی و اجتماعی ایفا کند؛ از سوی دیگر، این موضوعات از رسالت‌های ذاتی وزارت بهداشت است؛ بنابراین این وزارتخانه می‌تواند در قالب همکاری و یاری‌رساندن به این جشنواره، به شکل بهتری اهداف خود را محقق کند.
این مستندساز در ادامه با اشاره به فیلم‌های رسیده به جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» گفت: کیفیت این آثار در بخش اصلی بسیار خوب بود؛ تنوع موضوعات و محتوا و خلاقیت در ساخت، از مواردی بود که در برخی از فیلم‌های به وضوح دیده می‌شد. باید دانست محتوای فیلم زمانی می‌تواند اثرگذاری بهینه در مخاطبان داشته باشد که در قالب هنری درستی عرضه شود نه اینکه صرفاً ضبط تصاویر و بهم چسباندن آنها باشد.
وی در پایان بیان کرد: امروزه فیلم از بهترین ابزارهای آموزش است که باید به بهترین شکل از آن استفاده کرد خاصه در موضوعاتی مانند سلامت و مهرورزی سلامت که گستره معنایی بالایی دارند؛ به همین دلیل، توجه به کیفیت فیلم‌های جشنواره می‌تواند اثرگذاری آن را ارتقا داده و جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» را به یک رویداد جریان‌ساز تبدیل کند.

دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با هدف ارتقای فرهنگ نیکوکاری در حوزه سلامت از طریق پیوند هنر و عمل خیر با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجمع خیرین سلامت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۲۴ تا ۲۷ آبان به دبیری سیدمهدی سیدین نیا با شعار «هر ایرانی یک مهروز سلامت» به صورت آنلاین برگزار می‌شود.