پایان جشنواره مهر سلامت باید آغاز یک فعالیت پویا و قدرتمند باشد/ لزوم اعتلای فرهنگ سلامت در زندگی اجتماعی با هنر سینما

پایان جشنواره مهر سلامت باید آغاز یک فعالیت پویا و قدرتمند باشد/ لزوم اعتلای فرهنگ سلامت در زندگی اجتماعی با هنر سینما

عضو هیئت‌داوران دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت»: پایان جشنواره «مهر سلامت» باید آغاز یک فعالیت پویا و قدرتمند باشد/ لزوم اعتلای فرهنگ سلامت در زندگی اجتماعی با هنر سینما
محمد آفریده جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» را محفلی برای پیوند ظرفیت‌‎های خیرین با هنر سینماگران در راستای اعتلای فرهنگ سلامت در زندگی اجتماعی دانست و گفت: پایان جشنواره «مهر سلامت» باید آغاز یک فعالیت پویا و قدرتمند باشد.
مستندساز و کارگردان با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره‌ فیلم کوتاه «مهر سلامت» گفت: جشنواره، آخرین و اولین حلقه‌های یک مجموعه برنامه‌ریزی شده فرهنگی است که باید با هم و در امتداد هم دیده شود.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره‌های موضوعی، افزود: جشنواره‌های موضوعی می‌تواند با برگزاری هدفمند، اصولی و کاربردی، نقش تعین‌کننده و تأثیرگذاری در ارتقاء فرهنگ جامعه هدف داشته باشد‌؛ اما دیگر شیوه‌های سنتی جشنواره‌ها و نمایش‌ها، جوابگو نیست و باید با توجه به مقتضیات زمانه و گسترش ارتباطات، روش‌های نوین و به‌روزی را تجربه و جستجو کرد.
آفریده به نقش فیلم کوتاه و مستند در آگاهی‌بخشی به جامعه اشاره کرد و ادامه داد: در شرایط حاضر و با توجه به همه مشکلاتی که وجود دارد، فیلمسازان فیلم کوتاه و مستند، خیرین اصلی حوزه فرهنگ هستند چراکه معمولاً با دست خالی، نقش اصلی در ثبت و ضبط احوالات جامعه را به عهده گرفته‌اند.
این مستندساز در ادامه با تأکید بر ضرورت تزریق ظرفیت‌های بخش‌خصوصی به حوزه فیلم کوتاه و مستند، برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با استفاده از ظرفیت‌های خیرین را اقدامی مثبت توصیف و تصریح کرد: هر چه فعالیت‌های فرهنگی و هنری، با تکیه بر ظرفیت‌های غیردولتی و اصیل شکل بگیرد نتایج و دستاوردهای آنها بیشتر و ملموس‌تر خواهد شد؛ البته دولت باید به عنوان حامی حضور فعال داشته باشد و خود را موظف به حمایت از جشنواره‌های فرهنگی بداند گرچه در اغلب موارد، به دلیل فقدان‌ساختارهای محکم و منطقی، نگاه سلیقه‌ای توأم با حب و بغض در حمایت‌های دولتی وجود دارد.
وی استمرار برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» را ضروری دانست و اظهار داشت: این جشنواره می‌تواند بسیار مؤثر باشد به شرط آنکه فقط به برگزاری چند روزه و احتمالاً یک اختتامیه بسنده نکند. به عبارت دیگر، پایان جشنواره باید آغاز یک فعالیت پویا و قدرتمند باشد؛ شناسایی دست‌اندرکاران، نمایش آثار در مراکز هدف در طول سال و آماده کردن بستر مناسب برای جذب حمایت‌های مراکز و سازمان‌ها دیگر از برگزیده‌ها، از اموری است که باید مورد توجه قرار داشته باشد. باید دانست، روشن نگه داشتن شعله ایجاد شده از برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت»، کار بسیار مهمتر و ارزشمندتری است.
این کارگردان اضافه کرد: اعتلای فرهنگ سلامت در زندگی اجتماعی با هنر سینما، به همه ارکان جشنواره و بانیان آن و صداقت‌ها و خلوص‌ها و آینده‌نگری‌ها مربوط می‌شود که امید است جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» بتواند به این مهم دست یابد.
عضو هیئت‌داوران بخش مستند دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» کیفیت فیلم‌های دریافتی را قابل قبول توصیف کرد و با اشاره به شاخص‌های داوری، خاطرنشان کرد: در جشنواره موضوعی فیلم،‌ یقیناً کیفیت سینمایی اثر اولین شاخص در داوری‌ است گرچه ارتباط موضوعی و محتوایی فیلم نیز ملاک مهمی است.