سیدحسین رضازاده: مسئولیت‌پذیری اجتماعی حوزه سلامت در قاب سینما جان می‌گیرد

سیدحسین رضازاده: مسئولیت‌پذیری اجتماعی حوزه سلامت در قاب سینما جان می‌گیرد

رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» بیان کرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی در حوزه سلامت در قاب سینما جان می‌گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسین رضازاده رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با اشاره به چگونگی شکل‌گیری ایده این جشنواره، گفت: ایده اولیه جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» در مجمع خیرین سلامت مطرح و سپس با حضور هنرمندان شاخص و متعهد شکل گرفت. خوشبختانه با برگزاری دوره اول، جشنواره به حدی به مقبولیت رسید که وزیر بهداشت وقت در مراسم اختتامیه شرکت و اذعان کرد این جشنواره موفق‌ترین جشنواره فرهنگی در حوزه بهداشت و سلامت است.
رضازاده با اشاره به همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی در دومین دوره برگزاری این جشنواره، ادامه داد: پس از موفقیت جشنواره در دوره اول و بعد از امضای تفاهم‌نامه همکاری میان مجمع خیرین سلامت و وزارت بهداشت، این وزارتخانه نیز برای برگزاری دور دوم وارد عمل شد تا فعالیت‌های خیرین و مدافعان سلامت با کیفیت بهتری به جامعه نشان داده شود. علاوه بر آن، جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیق و منطقی، در تقویم فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز جا گرفته است.
رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با بیان اینکه یکی از مهمترین رسالت‌های این جشنواره، انعکاس مفاهیم بلند انسانی از طریق لنز دوربین است، اظهار داشت: امروزه رسانه‌های دیداری و شنیداری خاصه سینما نقش بسزایی در فرهنگ‌سازی، هدایت و جذب مخاطب به مفاهیم مدنظر دارند.
وی تصریح کرد: ترویج فرهنگ نیکوکاری و خدمت‌رسانی، ارتقاء نظام سلامت، تاکید بر نقش مهرورزان در بهبود سلامت، ترویج فرهنگ نیکوکاری و خدمت‌رسانی در حوزه سلامت، ارتقاء نظام سلامت با مشارکت خیرین و مهرورزان در حوزه‌های سلامت، ارج نهادن به مقام والای خیراندیشی و مهرورزی در عرصه سلامت، بازنمایی خدمات صورت گرفته توسط خیرین در زمینه‌های پیشگیری و سلامت فرد و جامعه، از مهمترین اهداف این جشنواره است که پرداختن به آنها سبب الگوسازی، ترغیب و تشویق مردم به امور خیریه می‌شود.
رضازاده با اشاره به بخش ویژه کرونا، یادآور شد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، نمایش ایثارگری‌ها و جانفشانی‌های مدافعان سلامت در خط مقدم جبهه مبارزه با این بیماری، بخش ویژه کرونا نیز در این دوره در جشنواره قرار داده شده است تا جامعه از طریق فیلم و از پشت دوربین‌ها شاهد این فداکاری‌ها باشد.
رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» تأکید کرد: ارتقا سطح آگاهی نسبت به دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در مقابله با کرونا، از اهداف اصلی این بخش ویژه است.
وی در ادامه با اشاره به چگونگی برگزاری دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت»، خاطرنشان کرد: جشنواره آمادگی لازم برای برگزاری آنلاین و فیزیکی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، را دارد و در شکل آنلاین فیلم‌های دریافت شده علاوه بر پلتفرم‌هایی که به زودی اعلام می‌شود، از طریق شبکه سلامت به صورت سراسری نمایش داده خواهد شد.
رضازاده درباره حضور هنرمندان در این دوره از جشنواره گفت: استقبال بسیار خوبی از این جشنواره در سطح ملی شده بطوری که ۱۲۹۴ اثر در ۴ بخش فیلم‌کوتاه داستانی، مستند، فیلمنامه و کرونا از سراسر کشور به دبیرخانه رسیده است؛ البته آثار بخش کرونا نیز در سه قالب فیلم‌کوتاه داستانی، مستند، فیلمنامه مورد ارزیابی و داوری قرار می‌گیرند.
وی پویایی جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» را یکی از ویژگی‌های آن دانست و اضافه کرد: از آن جایی که این جشنواره، به دنبال نهادینه کردن فرهنگ وقف در حوزه سلامت و ارج‌نهادن به واقفان و خیرین این حوزه و همچنین الگوسازی از این افراد است، مسئولان جشنواره این آمادگی را دارند که در دوره‌های آتی حتی بخش فیلم‌های بلند سینمایی را نیز در جشنواره قرار دهند تا از این طریق مسیر نیل به اهداف تسهیل شود.
رضازاده با تأکید بر لزوم هم‌افزایی و تعامل بین‌دستگاهی برای برگزاری درخور توجه جشنواره‌ها گفت: به منظور اجرای بهتر جشنواره و بکارگیری ظرفیت‌های موجود، علاوه بر وزارت بهداشت تعامل بسیار سازنده‌ای نیز با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی، صدا و سیما و به ویژه شبکه سلامت سیما شده و تلاش ما بر این است که از راهنمایی، تجربیات و ظرفیت‌های این نهادها و ارگان‌ها نیز در جهت بهبود کیفیت برگزاری استفاده شود.
رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با تأکید بر نقش هنرمندان در اشاعه فرهنگ وقف و امور خیریه، خاطرنشان کرد: این جشنواره به دنبال تحقق اهداف معنوی نظیر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جامعه و توسعه فرهنگ ایثار و گذشت‌مالی است؛ بنابراین از راه‌های مختلف به دنبال تحقق این اهداف است. یکی از این راه‌ها کمک گرفتن از هنرمندانی است که همواره دغدغه امور خیریه و گسترش نیکوکاری را داشته‌اند.
فرهنگ وقف یکی از سنت‌های اصیل اسلام است و بنیانگذار این فرهنگ، شخص امیرالمؤمنین علیه‌اسلام است؛ به همین دلیل جشنواره چشم‌انداز بین‌المللی شدن و گسترده شدن تا کشورهای جهان اسلام را داردوی یادآور شد: یک مجری تلویزیون یا یک سینماگر می‌توانند با راه‌اندازی پویش مردمی، کمک‌رسانی بسیار خوبی در بخش‌های مورد نیاز داشته باشد، این نشان از سرمایه اجتماعی بالای هنرمندان و مقبولیت آنان در میان مردم دارد؛ چنین ظرفیت‌هایی باید در مسیر مهرورزی سلامت نیز به کار گرفته شوند.
رضازاده با اشاره به شعار «هر ایرانی؛ یک مهرورز سلامت»، بیان کرد: شعار جشنواره معانی گسترده و عمیقی دارد که یکی از آنها مسئولیت‌پذیری اجتماعی در حوزه سلامت است؛ به عنوان نمونه در شرایط کنونی برخی از مردم از ماسک استفاده نمی‌کنند، تذکر به این افراد نوعی مهرورزی در حوزه سلامت است. اصلاح تغذیه که بی شک منجر به کاهش بیماری خواهد شد، یکی دیگر از نشانه‌های این مهرورزی است.
وی افزود: دریافت پیام این شعار از سوی مردم، قطعاً سبب بهبود شرایط خواهد شد. در واقع این شعار یک فلش راهنما به سمت ارتقاء سلامت جسم و روان است که قاب سینما و حضور هنرمندان در این عرصه می‌تواند نقش به سزایی در تحقق این اهداف ایجاد کند.
رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با اشاره به چشم‌انداز بین‌المللی این جشنواره، تأکید کرد: فرهنگ وقف یکی از سنت‌های اصیل اسلام است و بنیانگذار این فرهنگ، شخص امیرالمؤمنین علیه‌اسلام است؛ به همین دلیل جشنواره چشم‌انداز بین‌المللی شدن و گسترده شدن تا کشورهای جهان اسلام را دارد؛ البته برای نیل به این هدف باید در حوزه اعتبارات، ارتباطات و امکانات نیز وضعیت بهبود یابد گرچه خوشبختانه در ستاد، شورای سیاست‌گذاری و مجمع خیرین سلامت این ظرفیت وجود دارد اما برای بین‌المللی شدن برنامه‌ریزی جامع‌تری نیاز است که امیدواریم در دوره‌های آتی این مهم محقق شود.
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم کوتاه «مهر سلامت» پیوندی میان خیرین، هنرمندان و نظام سلامت است، گفت: اساساً برگزاری این جشنواره به منظور آگاهی‌بخشی به جامعه است. امروز ویروس کرونا مساله مهم جامعه در حوزه سلامت است که جشنواره به آن ورود کرده و در آینده ممکن است موضوعی دیگر به عنوان چالش اجتماعی مطرح شود. به هر حال، جشنواره آمادگی دارد تا در همه حوزه‌های مرتبط با سلامت وارد شود.
رضازاده در ادامه با اشاره بخش «دل نوشته‌های دانش‌آموزی برای کادر درمانی کشور» گفت: لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه دانش‌آموزی امری غیرقابل انکار است، نسلی که آینده ایران را در دست دارد، فرزندان امروز، آینده‌ساران فردا و نسلی هستند که باید ایثار و از خودگذشتگی امروز سربازان جبهه سلامت را در سینه خود نگه دارند، بیاموزند و برای نسل بعد بازگو کنند. از این رو بنابر تصمیم اتخاذ شده در شورای سیاستگذاری دومین دوره جشنواره «مهر سلامت» مقرر شد، فراخوانی جهت دریافت دل نوشته‌های دانش آموزی برای کادر درمان منتشر شود که این تصمیم با استقبال از سوی دانش آموزان مواجه شد و در نهایت از میان آثار رسیده ۱۰۰ دل‌نوشته توسط هیات انتخاب برگزیده شد که در این میان داوران سه اثر را به عنوان برگزیده اول تا سوم و ۱۴ اثر را شایسته تقدیر دانستند و پس از پایان جشنواره نیز ۱۰۰ اثر مذکور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چاپ خواهد شد.
رییس جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» در پایان با اشاره به راه‌اندازی سایت «راز ماندگاری» گفت: به منظور اطلاع‌رسانی درباره آثار وقف و ساخت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و تبیین نقش فرهنگ وقف در گسترش سلامت نیز سایت «راز ماندگاری» به تازگی راه‌اندازی شده که امیدواریم این امر نیز گامی باشد در راستای ترویج فرهنگ مهرورزی در حوزه سلامت.

دومین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با هدف ارتقاء فرهنگ نیکوکاری در حوزه سلامت از طریق پیوند هنر و عمل خیر با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجمع خیرین سلامت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۲۴ تا ۲۷ آبان ماه به دبیری سید مهدی سیدین نیا با شعار «هر ایرانی یک مهروز سلامت» به صورت آنلاین برگزار می‌شود.