رزاق: رزمندگان دفاع مقدس سلامت روانی را به جامعه تزریق کردند
قائم مقام دبیر دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» گفت: از نگاه جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» یکی از مهمترین اقشار خیرین سلامت، شهداء، جانبازان، ایثارگران و رزمندگانی هستند که در طول سالهای دفاعمقدس از داشتههای خود گذشتند تا سلامت روانی و اجتماعی را به جامعه تزریق کنند.
محمد پسران رزاق؛ درباره شکلگیری ایده اولیه برگزاری این جشنواره گفت: جمعی از هنرمندان مستندی درباره فعالیتهای مجمع خیرین سلامت میساختند و از نزدیک با فعالیتها و نقش این مجمع در فعالیت های خیر و عام المنفعه در عرصه سلامت آشنا شدند. این افراد پیشنهاد برگزاری جشنوارهای برای بازنمایی فعالیتهای خیرین در حوزه سلامت ارائه دادند که با نگاه باز و فرهنگی مدیران این مجمع پیشنهاد پذیرفته و این امر سبب آغاز شکلگیری جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» شد.
وی افزود: بازنمایی فرهنگ خیر در عرصه سلامت از طریق فیلم و نمایش مهمترین هدف برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» است چراکه در عصر حاضر و در حوزه فرهنگسازی هیچ ابزاری به اندازه سینما تأثیرگذار نیست و میتوان با استفاده از آن مردم را به سمت امور خیریه در حوزه سلامت متمایل کرد.
پسران رزاق ادامه داد: در دوره اول آثاری مخصوصاً در حوزه مستند نمایش داده شد که توانست اثر زیادی روی مخاطبان بگذارد بطوریکه بسیاری از مردم بعد از دیدن این فیلمها آمادگی خود را برای حمایت از بخش سلامت و یا رفع مشکل یادشده در فیلم اعلام کردند و کمکهای خوبی در قالب خیرین سلامت انجام دادند.
مدیر اجرایی جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» تصریح کرد: خیرین به عنوان بازوی نظام بهداشت و درمان کشور میتوانند در موارد لازم و مقاطع بحرانی مثل امروز که کشور با بیماری کرونا درگیر است به عرصه آمده و به بهبود سلامت اجتماعی کمک شایانی کنند.
«مهر سلامت»؛ جشنوارهای سینمایی برای بازنمایی فرهنگ خیر در عرصه سلامت
وی یادآور شد: اثرگذاری این رویداد فرهنگی در عرصه سلامت و جهتدهی به نیات خیر و امور وقفی سبب شد مسئولان وزارت بهداشت برای دوره دوم این جشنواره به طور جدیتری وارد عرصه شوند و از برگزاری آن حمایت کنند.
پسران رزاق استقبال از این جشنواره را کمنظیر توصیف کرد و اظهار داشت: استقبال خوبی از دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» شد و هنرمندان سراسر کشور آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند. رشد کمی حدوداً 30% نسبت به دوره اول و البته کیفیت بهتر آثار دریافتی حتی با توجه به اینکه فیلمسازان دو فصل مهم فیلمسازی را به دلیل کرونا و پروتکلهای بهداشتی از دست دادهاند از نکات مثبت این دوره است که نشان میدهد جشنواره توانسته جایگاه خود را میان هنرمندان تثبیت کند؛ این استقبال سبب میشود دبیرخانه برای برگزاری منسجمتر جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» در دورههای بعدی برنامهریزیهای لازم را انجام دهد.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» تأکید کرد: موضوع سلامت یک گفتمان جهانی است. موضوع سلامت تنها در سلامت فیزیکی خلاصه نمیشود بلکه همه ابعاد وجود انسان اعم از روح و روان را نیز در برمیگیرد. با این نگاه میتوان بسیاری از فیلمهای اجتماعی را نیز در قالب موضوع سلامت قرار داد چراکه موضوعات آنها اغلب بیان آسیبهای اجتماعی و یا هشدار و تذکر درباره آنها است. با این نگاه و تعریف میتوان گفت جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» طیف بسیاری از فیلمهای تولید شده کشور را میتواند شامل شود. علاوه بر آن اقشاری مانند، امدادگران هلال احمر، آتشنشانان، اورژانس، پلیس امینت و ... نیز در زمره خیرین سلامت قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: از نگاه جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» یکی از مهمترین اقشار خیرین سلامت شهداء جانبازان ایثارگران و رزمندگانی هستند که در طول سالهای دفاعمقدس از داشتههای خود گذشتند تا سلامت روانی و اجتماعی را به جامعه تزریق کنند. با این دید بسیاری از آثار دفاعمقدس را میتوان در میان آثار این جشنواره قرار داد؛ به همین دلیل در این دوره سه فیلم با محوریت دفاعمقدس به بخش داوری دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» راه یافته است.
پسران رزاق با اشاره به شعار جشنواره تأکید کرد: شعار «هر ایرانی یک مهرورز سلامت» بیانگر این موضوع است که برای مهرورز بودن الزاماً نباید از تمکن مالی برخوردار بود بیمارستان و یا تجهیزات درمانی تهیه کرد؛ بلکه هر فرد با رعایت مسائل بهداشتی و انجام مسئولیت اجتماعی خود در عرصه سلامت یک مهرورز سلامت است. افرادی که در دوره کرونا فاصله فیزیکی و پروتکلها را رعایت میکنند سفر غیرضروری نمیروند و ماسک میزنند و دیگران را نیز تشویق به رعایت میکنند نیز مهرورز سلامت هستند. این شعار در صورت محقق و نهادینه شدن میتواند در چالشهای اجتماعی آینده در حوزه سلامت بسیار راهگشا باشد.
وی اضافه کرد: بنابر اهمیت آگاهیبخشی و زمینهسازی برای ارتقاء سلامت عمومی در دوره اول در کنار نمایش آثار، کارگاههایی با حضور هنرمندان شاخص در حوزه آسیبهای اجتماعی، کارگردان مطرح کشور و جمعی از پزشکان روانپزشکان و روانشناسان شاخص کشور برگزار شد. در این دوره نیز کارگاههایی مانند «بررسی مؤلفههای اجتماعی مؤثر بر سلامت» با حضور فیلمسازان و متخصصان طراحی خواهد شد که البته بنا بر شرایط مقتضی این کارگاهها یا در قالب مجازی و یا حضوری برگزار میشوند.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با اشاره به لزوم حمایت مستمر از استعدادهای شناساییشده تصریح کرد: در حدفاصل برگزاری دوره دوم وسوم جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» دبیرخانه از استعدادهای شناساییشده در قالب ارائه امکانات حداقلی برای ادامه فعالیتهای هنری در این حوزه حمایت میکند تا این افراد بتوانند نقاط و نکات مغفول در عرصه سلامت را به خیرین سلامت و نظام سلامت کشور نشان بدهند.
وی به برنامهریزی برای برگزاری جشنواره به دو شکل آنلاین و فیزیکی اشاره کرد و اظهار داشت: پلتفرم جشنواره در حال طراحی است که در صورت نیاز به برگزاری آنلاین آثار را نمایش دهد؛ البته به دلیل احترام به هنرمندان و امکان کپی آثار در مواردی که پخش به صورت آنلاین است تنها فیلمهایی به صورت آنلاین نمایش داده میشوند که پیشتر صاحبان آنها رضایتنامه کتبی را امضاء کرده باشند.
پسران برگزاری بینالمللی را یکی از چشماندازههای جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» دانست و افزود: مقوله سلامت یکی از موضوعات فراگیر و مشترک همه کشورها است. به همین دلیل یکی از چشماندازهای مهم و اصلی جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» برگزاری بینالمللی این جشنواره است تا بتواند سلامت را به عنوان گفتمانی مشترک نهادینه کند و در مواقع ضروری مانند امروزه که جهان درگیر شیوع کرونا است راهکارهای مشترک ارائه دهند.
وی با بیان اینکه پایداری جشنوارهها به دو عامل استقبال هنرمندان و حمایت مسئولان برگزاری بستگی دارد، افزود: خروجی معنوی و کارکرد جشنواره موضوعی باید تطابق منطقی با بخشهای آن داشته باشد به همین دلیل و با توجه به زیرساختهای موجود و حمایت مجمع خیرین سلامت و همچمنین نظام سلامت و وزارت بهداشت این چشمانداز بعید نیست.
مدیر اجرایی جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» یادآور شد: برگزاری بینالمللی جشنواره حتی میتواند ظرفیت خیرین غیرمقیم و خارج از کشور را نیز به این حوزه هدایت کند.
پسران تعامل با دیگر نهادها و دستگاههای ذیربط را امری ضروری تلقی و خاطرنشان کرد: تعامل بسیاری با نهادها و دستگاههای مرتبط انجام شده است. در این دوره در قالب تفاهمنامه همکاری با شبکه سلامت سیما مقرر شد آثار در این شبکه سراسری نمایش داده شود که البته این موضوع به رضایت کتبی صاحبان اثر بستگی دارد.
وی اظهار داشت: جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» در دوره اول به همت مجمع خیرین سلامت برگزار شد و در دوره دوم وزارت بهداشت نیز به صورت جدی از این جشنواره حمایت میکند. امید است در آینده در قالب تعامل با دیگر نهادها مانند شهرداریها، آتشنشانی و اورژانس کشور این جشنواره با کیفیت بهتری برگزار شود.
دومین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه «مهر سلامت» با هدف ارتقاء فرهنگ نیکوکاری در حوزه سلامت از طریق پیوند هنر و عمل خیر با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجمع خیرین سلامت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 24 تا 27 آبان ماه به دبیری سیدمهدی سیدین نیا با شعار «هر ایرانی یک مهروز سلامت» به صورت آنلاین برگزار میشود.